Rosenmetoden | En fin väg till harmoni

RosenmetodenRosenmetoden är en avslappningsmetod som hjälper dig att slappna av inifrån och ut. När spänningar släpper med hjälp av empatisk beröring kan vi komma i kontakt med känslor och insikter som vi inte är i kontakt med när vi stressar förbi livet men som ändå finns där och behöver få komma till uttryck för att vi ska känna harmoni och må bra på riktigt.

Metoden har vuxit fram ur Marion Rosens arbete som sjukgymnast. Hon märkte att hennes klienter i sjukgymnastik ständigt återkom med samma symtom. Med tiden upptäckte hon att symtomen försvann och musklerna slappnade av först när spänningen blev medveten och att de fick komma i kontakt med och uttrycka viktiga känslominnen eller händelser i sina liv.

Vi föds hela med förmåga att känna sann glädje, samhörighet, frihet, tillit och kärlek. Under livet möter vi situationer som får oss att förlora kontakten med denna ursprungliga helhet. Vi börjar omedvetet hålla tillbaka känslor och delar av oss själva för att upprätthålla balansen i ursprungsfamiljen. För det lilla barnet handlar det om ett måste för att överleva. När vi håller tillbaka delar av oss själva, enligt invanda överlevnadsmönster, gör vi det med stor ansträngning genom att spänna våra muskler. Dessa djupa muskelspänningar fungerar som ett skydd som från början hjälpt oss men som med tiden begränsar och hindrar oss från att leva fullt ut.

Rosenmetodens mjuka beröring och ord gör kroppen medveten om spänningarna och ger den möjlighet att slappna av på djupet. Detta leder till en fördjupad kontakt med oss själva – vårt ursprungliga jag bakom våra spända muskler, mönster och överlevnadsmekanismer. Kroppen minns det vi glömt, förträngt och inte längre är medvetna om – det som begränsar, blockerar och håller oss tillbaka både fysiskt, mentalt och känslomässigt. När kroppen släpper fram det vi hållit tillbaka kan vi återfå vår ursprungliga form, helhet och hälsa. Då kan vi återigen leva fullt ut utan fysiska och mentala begränsningar.

Så går en behandling till. Under behandlingen ligger du på en massagebänk i dina underkläder med en filt över dig. Du ska sen bara ligga där på bänken och se hur det känns i kroppen när jag håller mina händer på spända områden. Du ligger ungefär halva tiden på mage och halva tiden på rygg. De delar och integritetsområden som ej behandlas under sessionen draperas med en varm filt.

Varje behandling i metoden ger en unik individuell upplevelse och reaktionerna under en behandling ser väldigt olika ut. Ibland blir det som en vilsam meditativ stund av djup avslappning, andra gånger kan återhållna känslor, tårar och skratt komma upp under sessionen. Det kan skifta från gång till gång. Kroppen släpper bara fram det du i stunden är redo att möta och vara med. Behandlingen går egentligen inte att beskriva i ord utan behöver upplevas.

Investering i dig själv: 800 kr/session á 55 minuter

Hur ofta? Rosenmetoden används liksom massage som friskvård för att öka livskvalitén över tid. Muskelspänningar och känslomässiga blockeringar byggs upp i fler lager under livet och det behövs ofta flera regelbundna behandlingar för att bli medveten om metodens livsförbättrande effekter. Det är som att skala en lök där varje behandling skalar av ett lager i taget. Behandlingar i Rosenmetoden  räknas som friskvård och är därmed avdragsgilla.

Forskning på Rosenmetoden som gjorts på Karolinska Institutet i Stockholm har visat att personerna som ingick i studien fick förbättrad psykisk och fysisk hälsa, ökad medvetenhet om sambandet mellan kropp, känslor och tankar, stöd i sitt personliga växande samt utökad kraft att utföra livsförändringar.

Min utbildning till Rosenterapeut tog fem år på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och därefter blev jag certifierad av The Rosen Institute i Kalifornien. Jag  hann träffa Marion Rosen och gå den sista kursen hon höll i Sverige 2009 innan hon dog 2012.

Mina klienters reaktioner 

”Jag kom så djupt ner i avslappning/meditation att det kändes som att jag inte existerade längre och tankarna tystnade. Det var som att vara i himlen. Det var helt outstanding! En väldigt härlig känsla som jag kommer leva länge på och vill känna igen! Tusen tack!”

”Jag är fortfarande tagen av ditt arbete och vad som skedde med mig, och var som nästan hypnotiserad, på ett positivt sätt, i tre dagar efter det. Känslan jag fått har hjälpt mig jättemycket och jag kommer vara tacksam för livet att jag träffade dig. TACK!”

”Det var oerhört läkande! Jättetack än en gång”

”Simone – min ledstjärna! TACK tack tack för allt du hjälper mig med! Jag känner mig så mycket bättre idag, mer lättad inombords. Dina behandlingar gör underverk. Tack för allt stöd som du ger mig i mitt växande!”

”Vill du få en skönt avslappnande stund för din kropp – och samtidigt få en chans att förbättra ditt liv, växa som människa och läka gamla sår? I så fall är Simone rosenterapeuten du skall gå till! Innerligt tack, Simone, för din kärleksfulla vägledning i alla tänkbara lägen! Oavsett om det värker i kroppen eller själen så finns du där och hjälper mig att se klart och hitta lösningar!”

”Tack Simone! Du är en ängel!”

”Det var väldigt välgörande för mig med behandlingen i går! Jag ”kom tillbaka” mycket! Det gav mer effekt än jag kunnat föreställa mig av ett behandlingstillfälle. Förutom att det kändes skönt och spänningslösande fysiskt, så hittade jag tillbaka till en lugn känsla och landade lite mer i mig själv. Nu vill jag ta hand om mig, försöka göra saker på ett lite roligare och lättsammare sätt och vad gäller framtiden vill jag finna annorlunda lösningar. Det känns positivt, som att saker faktiskt kan gå och att jag kan hitta fram vidare i livet när jag kör fast igen.”

”Jag visste inte att det gick att slappna av så här mycket! ”

”Tack!! Såå värdefullt!”

”Simone! Nånting hände sist. Jag sjönk ner i en vila som jag aldrig känt. Förnimmelsen av det påminner mig om möjligheten av ett varande som är bortom mina aningar. Någonting förändrades. Inser nu att jag funnit mig i saker jag själv kanske inte får ut så mycket av och att jag aldrig vilat i det som betyder något för mig. Tack Simone! Betyder så mycket att du finns och förstår.

Läs mer om Rosenmetodens ursprung >>

—————————————————-

Filmer om Rosenmetoden: 

Film om Rosenmetoden, 8.47 (eng) >>

Kort föreläsning, 5.42 (sv) >>

Marion Rosen berättar kort om sin metod, 1.06 (eng) >>

Marion Rosen om metoden, 2.56 (eng) >>