Samtalsterapi | Psykosyntes

Samtalsterapi StockholmDet är både mänskligt och naturligt att vara ledsen och känna sig vilse ibland. Då kan det vara skönt att på en varm och trygg plats få dela sina känslor och tankar med någon som kan ge vägledning och stöd. Samtalsrummet är en trygg och kravlös plats bortom prestation och måsten. En plats för reflektion, empati och bekräftelse. Ingenting är för stort eller för litet.

Samtalsterapi – från kris till utveckling. Anledningarna till att vi söker samtalsstöd och samtalsterapi är många. Det kan handla om att vi har problem i våra relationer eller hamnat i stress och utmattning. En del kan uppleva att de fastnat i livet, längtar efter en förändring men lyckas inte komma vidare på egen hand. Många söker hjälp för att de hamnat i en livskris och känner att allt gungar under fötterna, medan andra undrar om de är på rätt plats i livet och bär på en stark längtan efter något mer. I våra kriser och svårigheter finns förmodligen vår främsta möjlighet till personlig utveckling. I samtalsterapi får du stöd och hjälp att utforska och förstå vem du är, dina behov och din inneboende potential. Jag möter dig där du befinner dig just nu och utgår ifrån dina aktuella behov. Du får stöd i att hitta vägen till ett mer meningsfullt liv som bättre harmoniserar med den du är, det du vill och längtar efter.

Vanliga teman: • Förändrad livssituation • Stress och utmattning • Relationsproblem • Separation • Oro och ångest • Livskriser • En längtan efter något mer • Sorgbearbetning • Vägval i livet • Existentiella frågor  • Hitta meningsfullhet

Psykosyntes. Samtalen grundar sig i psykosyntesen som fokuserar på den friska kärnan i människan och ser rädslor och hinder som möjligheter till utveckling och växande. En viktig del i terapin är att hjälpa dig att på ett effektivt sätt utforska och bli medveten om hur du kapas av dina försvarsmekanismer, hur du kan återta rodret och göra medvetna val som för dig närmare din innersta sanning, längtan och potential. Samtalsterapin är även för dig som mår bra och vill må optimalt.

Utbildning. Jag har gått en treårig utbildning till diplomerad Samtalsterapeut i Psykosyntes som inkluderar en basutbildning i integrerad psykoterapi med 100 timmar egen terapi. Utöver det har jag gått en femårig utbildning till certifierad Rosenterapeut. Rosenmetoden är en terapeutisk avslappningsmetod, en kroppsbehdnlingsform som löser upp mentala och emotionella blockeringar. Samt tagit en mängd egna behandlingar i samma metod. I botten är jag utbildad hälsopedagog och hälsocoach.

Livsrefarenhet. Jag är 42 år och har bland annat erfarenhet av att vara lillasyster, storasyster, moster, singel, sambo, särbo, mamma och bonusmamma. En tuff barndom gjorde mig känslomässigt låst och deprimerad. Jag började min inre resa för över 20 år sedan och bestämde jag mig snabbt för att jag ville vända det jag varit med om till något meningsfullt genom att hjälpa andra till bättre livskvalitet. Jag är övertygad om att de tuffa situationer jag varit med om i livet och den omfattande terapiresa jag gjort både privat och under utbildning, gjort mig till en mer inkännande och träffsäker terapeut med förmåga att verkligen kunna hjälpa andra på riktigt.

Du är trygg. Samtalen sker under sekretess och utifrån HumaNovas etiska regler.

Investering i dig själv: 800 kr/session á 55 minuter.

Roberto Assagioli och Psykosyntesens ursprung >>